Vandaag is mevrouw Jolanda Mathot van de firma Unielver in ons technasium-lokaal langs geweest om de leerlingen van de brugklassen op weg te helpen met hun project "minder zout in de soep". We gebruiken te veel zout per dag, zelfs wel tot de dubbele hoeveelheid die wij nodig hebben.
Tijdens een tweetal sessies is de presentatie gegeven over de firma Unilever en alle inspanningen die zij leveren om het zoutgebruik in de produkten van Unilever te verminderen.
Wat doet zout in je lichaam, wat is de smaak die je in je mond (op je tong) waarneemt, welke vervangers kun je gebruiken en wanneer merk je het verschil in hoeveelheden die je in je recept gebruikt?
De komende tijd gaan de leerlingen aan de slag met werken met verschillende samenstellingen en de invloed op de smaak. Er worden verschillende oplossingen gemaakt en zal er ook enquettes gehouden worden.
.jpeg)
Mevrouw Jolanda Mathot (R&D manager Unilever) komt aan het einde van het project de soepen proeven die door de verschillende teams bedacht en gemaakt zijn.